De pedicure in Nijmegen!

Het belangrijkste doel van het bezoek aan de pedicure is het normaal periodiek onderhoud, ter voorkoming van voetklachten.
Veel mensen brengen een bezoek aan de pedicure om door een professional hun pijnklachten te laten verhelpen. Preventie van voetproblemen in verband met diabetes/reuma is een andere reden voor een bezoek aan de pedicure. 

De pedicure voor het herkennen en benoemen van voetklachten, daardoor heeft de pedicure ook een adviserende rol.

Een afspraak bij de pedicure op aanraden van de huisarts kan een reden zijn om een bezoek te brengen aan de pedicure. Een vorm van problematiek bij de diabetische en/of reumatische voet kan eveneens een reden zijn om de pedicure te bezoeken. Bij de verwaarloosde, spastische en oudere voet heeft het ook de voorkeur om naar de pedicure te gaan. 

  • De diabetische voet: Een diabetische voet omvat een verscheidenheid aan voetafwijkingen die ontstaan als gevolg van: 
  • Neuropatische complicaties (zenuwbeschadiging);
  • Angiopathische complicaties (aandoeningen aan de slagaderlijke bloedvaten);
  • Limited joint mobility (beperkte gewrichtsbeweeglijkheid).

Deze complicaties komen meestal in combinatie voor en hebben uiteenlopende gevolgen voor de huid, de nagels en de voetstand.
De complicaties kunnen behandeld worden door de pedicure.
H
et is noodzakelijk deze gevolgen te herkennen om de voeten van cliënten met diabetisch preventief en curatief te kunnen verzorgen door de pedicure.

De reumatische voet: Een reumatische aandoening heeft vaak een standafwijking van de voet en de tenen tot gevolg.

  • Door standsafwijkingen van de voet en tenen hebben zij vaak last van likdoornvorming.
  • Bij cliënten met reuma komt een droge en atrofische huid voor
  • Bij veel vormen van reuma zijn de gewrichten pijnlijk en ontstoken
  • Verschuiving van het vetpolster onder de bal van de voet als gevolg van een standafwijking
  • Noduli, (onderhuidse knobbels op drukplekken)
  • Nagelaandoeningen; vasculitis (bloedingen onder de nagelplaat), brokkelige nagels door een verstoring van de matrix.


De cliënt is gebaat bij een regelmatige voetverzorging door de pedicure.
De pedicure heeft een signalerende functie hierin.
Daarnaast is een goed schoenadvies door de pedicure van belang.
provoetlogo
Medisch pedicure: Ook voor alle risicovoeten; diabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing.

Om klachten aan onze voeten te voorkomen of te verhelpen is het raadzaam om met regelmaat een bezoek te brengen aan de pedicure.

De pedicure helpt u graag bij het verzorgen van uw voeten:

* V
oor de instrumentele voetbehandeling: Het verzorgen van de nagels en de nagelafwijkingen, het verzorgen van de nagelomgeving, de nagelriem en de nagelplooi. Het knippen van de nagels, het reinigen van de nageluiteinden en het polijsten van de nagels. Het verwijderen van pathologisch eelt en likdoorns. Bij hardnekkige problemen maakt de pedicure gebruik van een chemische pakking.

*drukverlichting door middel van de vilttechniek: De anti-druktechniek is voor de pedicure het middel om pijnklachten bij patiënten te voorkomen of te verlichten. Drukwerende middelen worden aan de voet, onder de voet of in de schoen geplaats. Het materiaal waarvan drukwerende middelen gemaakt worden is veelal zacht en veerkrachtig. De pedicure maakt het voor uw voetprobleem opmaat. De oorzaak van pijnklachten zijn trauma's of stress van mechanische oorsprong. Het zijn mechanische krachten die inwerken op de huid in het bijzonder op die van de voet. De vilttechniek maakt de voet drukvrij waardoor de huid de tijd krijgt om te herstellen. De pedicure kijkt samen met u wat de oorzaak is, om herhaling te voorkomen.

*orthesiologie: De techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. De pedicure vervaardigt een duurzaam, soepel en elastisch hulpmiddel op basis van siliconen. Door het aanmeten van een individuele siliconenorthese door de pedicure, kunnen complicaties, die meestal het gevolg zijn van teenafwijkingen, vaak verholpen worden. Afhankelijk van de klachten en van de gegevens uit het onderzoek bepaald de pedicure wat voor orthese nodig is.

*plaatsen van nagelbeugels: Voor veel nagel- en nagelwalproblemen kan de pedicure bij een ingroeiende en/of convexe nagel(ronde staande nagel) . Het plaatsen ervan vergt kennis van de techniek en ervaring die de medisch pedicure beheerst. De medisch pedicure is instaat om op de juiste wijze de nagelregulatie uit te voeren en te vervaardigen en aan te brengen, zodat de standafwijking van de nagel op de juiste wijze door de medisch pedicure wordt gecorrigeerd.

*repareren van nagels met gel of acryl: Is de nagel erg beschadigd en er ontbreken delen van, dan biedt een nagelprothese gemaakt door de medisch pedicure een oplossing. Een nagelprothese is een gehele of gedeeltelijke nagel gemaakt van kunstmateriaal  door de pedicure die onzichtbaar wordt bevestigd aan de nagel. Een nagelprothese gemaakt door de pedicure met verschillende materialen. De pedicure gebruikt het gel- of acrylsysteem.

De behandeling door de pedicure is niet alleen van belang, ook de wijze van voorlichting en de verzorging van de voeten, de frequentie van het bezoek  aan de pedicure en een goed schoenadvies dragen bij aan een tevreden cliënt.AGB-code-96008734 I Zorgverlener I Zorgverzekeraar I

zorg goed